Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lojzik

Dobrý den přeje spokjená panička již druhého pejska z útulku (a věřím, že spokojenost je snad oboustranná).
Bohužel po srdeční nemoci mi rychleji než kdokoli čekal odešla do psího nebíčka můj andílek, Boženka, křížený pejsek z Vašeho útulku, kterou všichni kdo ji jednou viděli, milovali. Boženečka odešla v klidu, což se nedá říct o paničce, která z toho byla na prášky a to doslova. Po dni mimo domov jsem musela všechny věci po Božence odklidit, kam jinam bych je darovala, než do jejího dočasného "domova". Leč v útulku na mě byla nachystána past v podobě malé veselé kuličky, která se do mě zakousla a už nepustila. A tak místo dárků pro útulek jsem věci darovala svému novému parťákovi Lojzíkovi..
Začátky byly důsledné, protože přezuboval a moc se mu líbil jak proutěný balkon, tak květináče. Ale nepoužívám ani křik, ani ruku, jen jednoduché odvedení a neustálé opakování povelu "NE", velmi rychle přimělo štěňátko chápat pokyny pro pohodové soužití.
Lojzátko je psíkus učenlivý, skoro někdy až moc inteligentní a tak občas zkouší, kde jsou hranice paniččiny tolerance. Ale naučili jsme se fůru věcí, jednou se přijedeme zase pochlubit :). A to vše pozitivní motivací, tedy pomocí pamlsků a pohlazení a slovní odměny. S Lojzíkem se kočkujeme, a vzájemně si dáváme tolik potřebnou lásku a radost. Není nic krásnějšího než když se ke mně prdík tulí v noci, v zimě mě zahříval, teď v létě ho lehce posouvám a nechám si jen funět do ouška.. Stal se rychle miláčkem celého psího okolí a široko daleko není snad nikdo, kdo by neznal Lojzu a věděl, že je to společenský a hravý pes.
Snad nás čeká delší společná cesta než s Boženkou a nepotkají nás nečekané komplikace. Ale věřím tomu, že mám doma kus kluka (totiž vyrostl krapet víc, než si kdo myslel), co mi přinese ještě hodně rošťáren a radosti.
Děkuji a všem doporučuji jen útulkáčky. Já sama zvažuji do budoucna dalšího, protože takovou čistou nepodmíněnou lásku si zaslouží každý.

Hrstková Jana

 

12.jpgjanka_lojzik_1w.jpglojzik_2w.jpgp1790539.jpg

 
 


Poslední fotografie


Facebook

givt


Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30