Jdi na obsah Jdi na menu
 


Více v celém příspěvku. Aktualizace 9.2.2007.

 13.1.2007
Tak jsme dobře dorazili domů. Žena sice překvapením trochu zabrblala, ale za chvíli se vše v dobré obrátilo. Ještě večer jsem Betynce (nové jméno - už na něj slyší) ostříhal ty dredy a se ženou jsme ji vykoupali. Snědla, na co přišla. V noci spala na chodbě v boudičce, protože si musí opět osvojit návyky venčení. Za noc byly dvě hromádky a 3 loužičky. Ale to se jistě časem zpraví. Venku ji chválím za hromádku a doma ji pokárám. Ona je chytrá a jistě to rychle pochopí. Pořád nám chodí za patami a olizuje nás. S naší Astou se snáší a i kočičky pro ni nejsou předmětem lovu. Jen se se všemi očichává a pořád někde chodí prohledávat místnosti, aby vše poznala. Dnes jsme byli na profesionálním ostříhání a dostala další, definitivní koupel. Teď je to krásná a milá babulka. Už chodíme ven bez vodítka. Sama si mne hlídá, abych se jí neztratil. V pondělí navštívíme veterinárního lékaře na očkování. Pořád by se jen mazlila.
 

Obrazek

 
20.1.2007
Musím vám napsat další vývoj v životě Betynky. V pondělí 15.ledna jsme navštívili veterinárního lékaře. Podrobně ji prohlédnul. Sdělil mi dobré zprávy, že je zdravá, srdíčko dobré a ještě zde může být dlouho s námi. Avšak věk odhaduje na 5 až 7 let. Ale pudlíci jsou veselí a hraví, tak to na nich není vidět. Dostala injekci kombinovanou, proti běžným psím nemocem. Také jsme koupili vitamíny, odčervovací pilulky a vydatné granule pro dobrou kondici.
     Moje žena byla v první chvíli, když jsem ji přivezl trochu naštvaná, že jsem se s ní neporadil. Za chvíli mi ji však už pomáhala vykoupat a dobře ji krmí. Nadávala, že pořád byly ze začátku loužičky. Ale za dva dny mi řekla, že jsem udělal dobře, že jsem přijal pejska z útulku a že jsem vybral moc dobře. To jsem moc rád slyšel. Teď ji má moc ráda a dává jí vařené masíčko, aby byla v dobré kondici.
    A Betynka? Ta druhý den už bez obav chodila bez vodítka a stále si hlídala ona mne, abych se jí neztratil. Na jméno Betynka slyší perfektně. Je poslušná a inteligentní. První dny jsem s ní chodil každé 2 hodiny venčit, a pořád chválil při každém úspěchu. Tím se doma loužičky už neobjevovaly. Ale do pokoje nemohla dva dny. Po domě chodí stále za mnou a hlídá každý můj krok. V neděli jsem ji už pustil do pokoje a na pohovku. To brala jako velkou poctu a vítězství. A když jsem odešel do vedlejší místnosti, tak chuděra nevěděla, zda má zůstat na nově dobyté pozici na pohovce, nebo jít se mnou. Bylo na ní vidět zmatení. Ale když zjistila, že na pohovku se může zase kdykoli vrátit, to ji uklidnilo. Od úterý se mnou spává i v posteli i s Astou. Je vidět, že si toho moc váží. Musím ji chválit, že loužičky už nedělá, ani dopoledne když jsem v práci. S Astěnkou spolu vycházejí dobře. Dopoledne tráví obě čekáním, každá v jedné boudičce, které mají v chodbě doma. Když přijdu domů z práce, tak mne obě samou láskou chtějí ulízat k smrti. A Betynky mi vleze až za krk. Asi pamatuje ve svém mládí i dobré časy, kdy o ni bylo pečováno a byla vychovaná. To až v poslední době (snad po smrti původního majitele ) byla tak zanedbaná. Ale jen kožíšek. Dušička zůstala neporaněná. Věří lidem, je poslušná, voňavá snáší se se všemi lidmi i zvířátky ( máme ještě 5 kočiček). Ale nejvíce miluje mne. S Astěnkou se snášejí dobře. Posílám i foto jak si obě hoví na gauči.
 

Obrazek

Obrazek

Betynka
5.11.2007
Přátelé, ozývám se po čase se zprávou o životě naší milé Betynky. Má se dobře, s
naší druhou psí kamarádkou Astou se snáší velice dobře. Někdy jsou spolu i v
boudičce. Ale tu nemají venku na dešti, ale doma v předsíni. Ale nejraději
stejně spí se mnou v nohách postele. Kočičky respektuje, i když je někdy ráda
lehce prožene. Ale to je stejně jen rozpustilá hra. Je poslušná na slovo. Jen se
bojí malých dětí. Je třeba na ni dávat pozor, aby nepolekala malé dítě. Asi jí
nějaké v mládí ublížilo. Ale se mnou se cítí v bezpečí. Dává nám všem doma
velkou oddanost a lásku. Momentálně hárá a je třeba na ni dávat pozor, aby se
nezatoulala. To víte příroda mocná čarodějka. Přikládám dvě foto, kde je
vidět, že se dobře s Astou snášejí. Dokonce se ani nepere s kočkami u misky. Je
moc hodná a máme ji všichni rádi. Máme ji od 12.ledna 2007, je to černá pudlička
a u vás se jí říkalo Zuzanka. Vítězslav Škuta, Zvole.

Obrazek

 
 
 


Poslední fotografie


Facebook

givt


Archiv

Kalendář
<< březen >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31